Christiania i Farger og byen i Fugler

Byen i byen, kjent for bohemer, kunstnere og fritenkere. Deres selvskrevne ønske om en umaterialistisk, pengefri og økologisk verden, en visjon som ikke nådde frem til mål. Kanskje hadde sjansene vært bedre uten stoff. Men hvis man ikke prøver vet man heller ikke hvor man feiler, og med feilene kommer løsningene som de med makt ikke finner fordi deres argumenter stopper opp ved de uløselige problemene.

 

Inngang Christiania

Fargerik inngang til Christiania

 

En stille mandag morgen smøg vi oss gjennom Christianias gater for å oppleve den spesielle atmosfæren blant fritenkere og kunstnersjeler. Årsaken til vår listige gange skyldtes at det var så få andre turister der at vi følte at det var VI som var attraksjonen der. Så vi trippet gjennom shabby gater med spreke farger i en fart, holdt kameraet lavt der det ikke var ønsket å ta bilder og satt vel egentlig igjen med inntrykket av å ha vært i en gate med blitzhus.

 

Oppussing Christiania

Kontrasten mellom moderne vedlikehold og Christianias kultur fortonet seg noe merkelig

 

Det som skiller seg mest ut i Christiania er bodene i gaten med det utvetydige navnet Pusher Street. Selgerne står med skjerf, solbriller og masker bak igjenkledde bodåpninger og selger «åpent» cannabis, men tyngre stoffer ønsker de ikke å ha i omløp. Stemningen er noe grå og depressiv, i kontrast til det fysiske området som er overøst med fargeklatter og inspirerende motiver i alle regnbuens farger.

Glade farger kan man også finne i Københavns fuglekasser som er spredd utover byen; fargerike ansamlinger spikret opp i trær i kryss og gatehjørner.

 

Fargerike fuglekasser

Fargerike fuglekasser flotter seg der de dukker opp uten forvarsel i Københavns gater

 

 

Følg meg gjerne: Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail to someone

Ytre dine meninger her

%d bloggere liker dette: