Høst med Lyng i Krukker

Vel tilbake i Norges høstlandskap ble det fort vedtatt at huset trengte et mer inspirerende løft enn det løv og kvist kunne tilby, Turen gikk til gartneriet for å la nye idéer få kaste seg over oss. Irriterende nok lot vi oss ikke friste av de tilbaketrukne staudene, de var bare så altfor pjuskete til å kunne ta opp kampen med fornuften: de så-godt-som-gratis plantene vil komme tilbake i full vigør til våren, men hvem bringer visnende død inn i Hagen hvis de har andre alternativer?

Nydelige høstfarger fikk være med hjem i lyngform og huset har nå endelig fått et symmetrisk tilbehør ved inngangspartiet.

Høst beplantning lyng

Klar for høstlig beplantning i nye krukker

 

Disse store krukkene har små hull i bunnen for drenering av overskytende vann og veier nok til å kalles tunge for en utrent kropp, men ikke mer enn at jeg ikke trenger å hyre inn muskelarmer 🙂 Krukkene fyltes med leca (2/3 deler) og i mangel på avispapir og fiberduk fikk en oppbrukt genser ny nytte ved å klippes i to og fordeles over lecakulene i begge pottene. Ny jord ble mikset med økologisk gjødsel og helt over genseren før plantene fikk sin plassering. En løkblanding Narsisisser, som blomstrer fra mars, fikk også tilholdssted i krukken før mose ble dandert på toppen for å skjule jorden og holde på fuktigheten. Nå er krukkene klare for å ramme inn den blå døren høst, vinter og vår.

 

Lyng i Potter ved inngangsdør

Ferdig fylt krukke klar for høsten og vinteren, samt en gul vår med løk

 

 

Lyng i potte ved vår blå dør

En potte ferdig, neste krukke avventer leca da handlerinnen beregnet for lite

 

Potte med lyng og mose

Lys grønn Goldcrest Wilma, rosa Erica Gracilis og mose på plass

 

Inngangsdør med høstpotter

Inngangsdøren med to stykk ferdige høstkrukker

Et par miniatyrer fikk sin plass i et par gamle krukker med avblomstrede sommerblomster som gjerne ville pyntes opp. Tror disse skal plasseres nede ved innkjørselen slik at det er noe hyggelig å titte på både for oss og naboene. Jeg synes det er viktig at det første man ser når man kommer hjem, eller det som ønsker folk velkommen til deg, eller det naboene passerer hver dag -IKKE er søppelbøtter og bilrumper. Bilrumpene må for øyeblikket stå, men søppelet står ikke ute lenger og høstplantene i krukkene har jeg gjennom de siste par setningene nå overbevist meg selv om at får sin plass her. Veien blir til mens man går den… eller skriver den 😉

 

Blå potte med lyng

Miniatyrutgaver av lyng i de blå krukkene skal få sin plass i oppkjørselen

 

Blå potte med lyng

 

 

Følg meg gjerne: Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail to someone

Ytre dine meninger her

%d bloggere liker dette: