Introvert er ikke innadvendt

Å lese Henriette Liens «Ensom på innsiden» førte til applauderende provokasjon. Vet ikke vår opplyste, samhandlende verden at det er slik nærmere halvparten av befolkningen har det. Å være introvert eller ekstrovert handler om hvor du henter energien din fra, får påfyll, lader batteriene. Å følge sin egen sti føler jeg er gjennomførbart helt til du trer inn i skole eller arbeid. Vi ser hvor den japanske kulturen er på vei, hvorfor ønsker vi å fremelske en slik kultur som vil at alle skal være, kunne og klare det/den samme. De fleste ledere kurses til kunnskapen om menneskelig differensiering – velger de å ikke benytte denne læren fordi de ikke har forståelse for det motsatte av sin egenskap? Eller er det ubeleilig å legge tilrette for to mennesketyper? Eller verre; tenker de provosert at de selv har jo måttet tilpasse seg, så da får medarbeiderne gjøre det samme…

La mennesker bruke sine beste egenskaper og la deres sterkeste sider skinne.

Let yourself be yourself

 

En typisk ekstrovert person lader batteriene etter en slitsom arbeidsdag med å invitere til trivelig besøk eller gå ut og spise med gode venner. En typisk introvert henter seg inn ved å kose seg hjemme for seg selv med en hobby utført i eget, godt selskap. Det er viktig å skjønne at dette ikke betyr utadvendt og innadvendt, du finner utadvendte introverte (skravler i vei med kunder og venner, men lader batteriene når denne får være for seg selv) og innadvendte ekstroverte (som elsker å ha folk rundt seg, men ikke føler behovet for å delta med mye mer enn tilstedeværelsen). En introvert er sosial på alle måter lik en ekstrovert, men trenger å hente energi alene. Ekstroverte som har vært alene for lenge trenger å hente energi ved å møte folk igjen. Og selvfølgelig trenger vi alle begge deler, men spørsmålet er hva som tapper deg for energi og hva får deg til å føle deg bedre når du er skikkelig sliten.

Det er merkelig at arbeidslivet ikke er lagt opp bedre for halvparten av befolkningen. Selv om ekstroverte kanskje betrakter introverte som litt egoistiske, grunnet sine ymse avslag til sosialt samvær, så er disse sosiale aktivitetene valgfritt for enkeltindividet, til forskjell fra de fleste bedrifters krav til gjennomføring av arbeidshverdagen i åpne landskap med team-arbeide og kronisk mingling. Visse jobber må være slik, men ikke alle.

 

Be yourself

 

Å sette mennesket som bedriftens viktigste ressurs og tilrettelegge for å oppnå økt trivsel, motivasjon, produktivitet og resultat må være til interesse for alle parter. Tenk så flott å spille på alle dine medarbeideres ulike, beste egenskaper. Vi kan utfordre komfortsonen på fritiden, mens alle våre sterkeste sider får fritt utløp på arbeidsplassen. Det vil jeg stemme på.

Strongest suit

 

Følg meg gjerne: Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail to someone

Ytre dine meninger her

%d bloggere liker dette: