Tid for å gå innover

Høsten er tiden for å gå innover og ta vare på overskuddet fra sommeren. Kan dette være tiden for å lære seg meditasjon, eller tiden for å ta opp igjen vanen, eller bare la seg guide på en annen måte enn du er vandt med. Det sies at det tar omtrent tre uker for at en vane skal feste seg dersom du gjør dette daglig, derfor velger Oprah og Deepak Chopra et par-tre ganger i året å ha en interaktiv, nettbasert, daglig meditasjon i 21 dager.

 

21-dag meditation

Tidligere runde…Dersom du har tid, kan du se om du klarer 21-day meditation :)

 

Dette blir fjerde gangen for meg, og jeg liker det bedre og bedre for hver gang. Jeg har ikke meditert i mer enn tre-fire år, men jeg kan allerede bruke det bevisst dersom jeg er tappet for energi eller mye påvirkning utenfra skaper kaos for kropp eller hodet. Meditasjon for meg er noe jeg kan gjøre uten særlige føringer eller regler, men jeg får det beste utbyttet dersom det er litt mørkt, rolig og jeg sitter/ligger med nogenlunde rett rygg og lukkede øyne. Etter at vanen kom på plass, så kan jeg nå bare sette på rolig musikk mens jeg sitter på bussen og få godt utbytte av meditasjonseffekten.

 

Monks in meditation

 

Gammastrålingen fra mennesker øker voldsomt ved meditasjon, Dette er blant annet målt på munker som mediterer i mange timer hver eneste dag – her finner forskerne også at immunforsvaret er mangedoblet i forhold til ikke-mediterende. Av erfaring vet jeg at det er et godt bevissthetsverktøy for de som ønsker å kunne kontrollere hjernen bedre. Jeg har alltid tenkt at det at hjernen min fyker av gårde i hundre mens den analyserer og overveier samtlige scenarioer som kan foregå rundt meg, var en stor styrke for meg, men det er en mye større styrke å kunne bestemme når hjernen faktisk skal få lov til å løpe løpsk og når det er nok.

Her kan du titte på 21-dagers meditasjonen til Oprah og Deepak som starter 2.november 2015.

 

Følg meg gjerne: Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail to someone

Ytre dine meninger her

%d bloggere liker dette: